Fijne start voor FC Rijnvogels ondanks dramatische voorbereiding door coronagevallen

FC Rijnvogels viert de 1-3 van Julian Dobbe.
© Foto Orange Pictures/Herman Dingler
Capelle

Volgens verwachting speelde FC Rijnvogels een lastige wedstrijd in en tegen Capelle. De Katwijkers trokken met 2-3 wel aan het langste eind en zijn met zes punten uit twee duels voortvarend gestart.

,,Op de openingsfase na hebben we het een half uur knap lastig gehad in de eerste helft’’, analyseerde Rijnvogels-trainer Thomas Duivenvoorden. ,,We stonden behoorlijk onder druk, zeker na de 0-1 van Roy van Leeuwen. Daar ging wel een heerlijke aanval aan vooraf. Kort voor de pauze kwamen we onder de druk vandaan en maakte Maarten Reyneveld er 0-2 van. Het mag dan vervolgens niet gebeuren dat we nog een tegengoal moesten incasseren.”

Na de rust bleven de Katwijkers onder druk staan, maar was er volgens de trainer wel meer controle bij zijn ploeg. Julian Dobbe, die ook twee assists op zijn naam kreeg, bezorgde zijn ploeg meer marge. Kort daarna deed de thuisploeg echter al weer iets terug en zo bleef het spannend tot de slotminuut.

Duivenvoorden: ,,Dit mogen we een fijne start noemen. Zeker gezien het gegeven dat onze voorbereiding door corona een forse deuk heeft gekregen. Drie oefenwedstrijden konden niet doorgaan en dat hakte er best wel in. De overwinning op Capelle noem ik echt een teamprestatie en het is goed te zien dat we daar nu al toe in staat zijn.” Volgende week wacht FC Rijnvogels een thuisduel met Smitshoek dat zaterdag met 0-3 verloor van ARC.

Net binnen