Roeivereniging Njord moet sluiten: acht coronabesmettingen onder de leden [update]

Archieffoto
© Hielco Kuipers
Leiden

Studentenroeivereniging Njord is dinsdagavond gesloten op last van de Veiligheidsregio Hollands Midden en de GGD. Er zijn acht leden besmet met het coronavirus.

Dinsdagavond is handhaving van de gemeente langsgeweest bij de vereniging om ze op de hoogte te stellen van het besluit van de Veiligheidsregio Hollands Midden. De vereniging heeft het besluit zelf nog niet ontvangen, zegt Njord-voorzitter Rosalie ten Wolde. ,,Het is nog een beetje onduidelijk allemaal.”

Uit het bron- en contactonderzoek van de GGD Hollands Midden blijkt dat er een cluster van acht coronabesmettingen is onder de leden van Njord, dat zegt een woordvoerder van de gemeente Leiden. Een deel van deze besmettingen zouden mogelijk opgelopen zijn tijdens activiteiten van de roeivereniging.

Verboden gebied

De gemeente besloot op basis hiervan dat Njord dicht moet. Het pand is vanaf dinsdagavond verboden gebied en moet dicht. Ook mag er dus niet geroeid worden.

Voorzitter Ten Wolde was op de hoogte van de acht besmettingen onder de leden. Volgens haar zijn dat losse gevallen, en hebben de besmettingen buiten Njord plaatsgevonden. ,,We hebben de afgelopen tijd heel strikt de maatregelen gevolgd. We hebben zelfs complimenten gekregen van de GGD over onze aanpak.”

,,Ik snap de voorzorgsmaatregelen, maar acht is een gering aantal”, zegt ze. Njord heeft in totaal 950 leden. Zaterdag zou de roeivereniging deelnemen aan een roeiwedstrijd in Amsterdam, de Amstelbeker. Het is nog onduidelijk of dat door kan gaan.

Net binnen