Flat ontruimd in Alphen na brand, persoon naar ziekenhuis

© Toon van der Poel
© Toon van der Poel
© Toon van der Poel
© Toon van der Poel
1/4
Alphen aan den Rijn

Bewoners van een flatgebouw van zes verdiepingen in Alphen aan den Rijn moesten in de nacht van vrijdag op zaterdag hun woning uit na een brand. Een persoon raakte gewond door het inademen van rook.

Rond 5 uur werd de brand gemeld in een flatwoning aan Marsdiep. Er werd opgeschaald naar ’grote brand’ om alle woningen in het gebouw te kunnen doorzoeken. Onder meer brandweer uit Waddinxveen en Woubrugge hielp de Alphense collega’s.

In de brandende woning werd niemand gevonden, maar er moest wel iemand naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook. Aan Marsdiep werd een andere persoon door ambulancepersoneel onderzocht na het inademen van rook, maar die hoefde niet naar het ziekenhuis.

Lees ook: ’Ze hebben me gewoon bij de arm genomen’: tientallen Alphenaren in Ashram College opgevangen na flatbrand

Zeker 24 woningen zijn ontruimd. Diverse bewoners waren zelf al naar buiten gevlucht, vertelt een woordvoerder van de brandweer, omdat de brand zo fel was. De brand woedde in een slaapkamer.

Rond 6 uur is de brandweer bezig alle woningen te controleren. Er wordt gekeken of er geen rook hangt en de koolmonoxideconcentratie niet te hoog is.

Voor de bewoners die hun huis uit moesten, is opvang geregeld.

© Toon van der Poel
© Toon van der Poel
© Toon van der Poel
© Toon van der Poel

Net binnen