Strandtent B.E.A.C.H. in Katwijk gesloten. ’We hebben niet genoeg reserves kunnen opbouwen’

Strand bij Katwijk
© Archieffoto Hielco Kuipers
Katwijk

Strandtent B.E.A.C.H. in Katwijk heeft de deuren gesloten. Dat is vrijdagavond bekend gemaakt op Facebook. In het bericht bedankt het bedrijf de klanten voor de afgelopen jaren. Zondagavond was het strandpaviljoen voor het laatst geopend.

De strandtent werd drie jaar gelden overgenomen door Jeroen van Duijn en Eric Verhoeven. Samen bouwden zij het al bestaande restaurant om naar B.E.A.C.H. Aan dat concept komt nu dus een eind. ,,We hebben de afgelopen drie jaar simpelweg niet voldoende reserves kunnen opbouwen’’, zegt Verhoeven.

Het ontbreken van een financiële buffer in combinatie met de onzekere toekomst, maakt dat het niet langer mogelijk was om het restaurant open te houden. Verhoeven: ,,We hebben veel last gehad van de situatie rond corona. Daarom is het toekomstperspectief ook te onzeker op dit moment.’’ Voor de strandtent loopt het seizoen nu af. Daardoor kan de geleden schade ook niet in de komende maanden worden goedgemaakt.

Op dit moment is onduidelijk of er faillissement aangevraagd wordt voor het horecabedrijf of dat een doorstart nog tot de mogelijkheden behoort. Volgens Verhoeven reageerde het personeel met ’wisselende emoties’ op de sluiting. Wat er met hen gaat gebeuren is ook nog onduidelijk.

Net binnen