Publiekslieveling Carrington Love keert terug bij ZZ Leiden

Carrington Love.
© Archieffoto
Leiden

Carrington Love keert terug bij Zorg en Zekerheid Leiden. De Amerikaanse basketballer is aangetrokken als opvolger van de opgestapte spelverdeler Desure Buie.

Love speelde al eerder voor ZZ Leiden. In het seizoen 2017-2018 maakte hij furore in de Sleutelstad, waar hij uitgroeide tot publiekslieveling. Hij leidde het team van toenmalig coach Paul Vervaeck naar de finale van de play-offs en de beker. In beide finales was Donar toen veel te sterk. Na dat seizoen ging Love met Vervaeck mee naar Mechelen in Belgie.

Love speelde het vorige, wegens de coronacrisis afgebroken, seizoen voor Donar. ,,Met Carrington halen we een ervaren speler binnen die zichzelf heeft bewezen in de Dutch Basketball League’’, zegt ZZ-voorzitter Marcel Verburg. ,,Hij noemt Leiden zijn tweede thuis en ik weet zeker dat de fans blij zijn dat hij weer in het shirt van Leiden speelt.’’

Desure Buie leverde ruim een week geleden zijn contract in bij ZZ Leiden, na slechts twee competitiewedstrijden voor de club te hebben gespeeld. De guard gaf aan terug te willen keren naar zijn familie in Amerika vanwege de coronacrisis. Ook leek hij het weinig naar zijn zin te hebben bij de Leidse ploeg.

Wanneer Love daadwerkelijk zijn kunsten weer kan vertonen in de Vijf Meihal, is nog ongewis. De DBL ligt wegens de coronamaatregelen stil.

De verwachting is dat de hoogste basketbalcompetitie in ieder geval niet voor december zal worden hervat, maar ook dat kan nog veel te optimistisch blijken. Het is de vraag of de League een herstart krijgt als er vele maanden niet gespeeld mag worden.

Net binnen