Politie houdt derde verdachte aan voor overval op juwelier Kleen in Katwijk

Katwijk

De politie heeft een derde verdachte aangehouden voor de overval op juwelier Kleen aan de Voorstraat in Katwijk. Het gaat om een 22-jarige man uit Amsterdam. Hij is woensdag voorgeleid voor de rechter-commissaris die zijn voorarrest met veertien dagen heeft verlengd.

De derde verdachte in de overval op de juwelier in Katwijk wordt verdacht van ’medeplegen van diefstal met geweld’, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. ,,Hij zit in beperkingen. Daarom kunnen we er nu niet meer over kwijt.”

De aanhouding is twee dagen na de uitzending van Opsporing Verzocht van vorige week dinsdag gedaan, maar is nu pas naar buiten gebracht. In de tv-uitzending waren voor het eerst schokkende camerabeelden te zien van de gewelddadige overval, die zijn opgenomen in de juwelierszaak.

Op de beelden is te zien dat de juwelier eerst de vlucht naar voren neemt en met een stoel de overvallers zijn zaak weet uit te werken. Als hij voor zijn winkel valt, slaan de overvallers met een hamer en een pistoolkolf op hem in. De man raakt daardoor zwaar gewond aan zijn hoofd en knie.

Rolex

De juwelier probeert de deur van zijn winkel nog dicht te krijgen, maar slaagt daar net niet in. Een van de overvallers slaat zijn slag en gaat er vandoor met vier ringen en een Rolex horloge. Op de vlucht bedreigen de overvallers winkelend publiek met het vuurwapen.

Het slachtoffer kan een paar dagen later wel zijn verhaal doen voor de camera. Hij spreekt van een geluk dat hij de overval heeft overleefd en dankt zijn ’almachtige god’. Zijn overvallers heeft hij vergeven, zegt hij.

Latex

Op de dag van de overval hield de politie al twee Amsterdammers van 22 en 27 jaar aan. De politie was nog wel op zoek naar de man met het latex gezichtsmasker die de beroving pleegde terwijl zijn maat buiten stond te wachten. Of met de aanhouding van de derde verdachte de man met het masker is gepakt, heeft de politie niet bekendgemaakt. Van de buit is nog niets teruggevonden.

Net binnen