Rolf Marselis voor zijn dood nog net koninklijk onderscheiden

Leiden

De vorige week overleden Rolf Marselis is net voor zijn dood benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dat heeft de gemeente Leiden woensdag tijdens zijn uitvaart bekendgemaakt.

Marselis was een zeer gewaardeerde en geliefde persoonlijkheid in Leiden. Als voorzitter van de Leidse Sport Federatie, een functie die hij vorige zomer neerlegde, gaf hij de sport een grotere rol op de politieke agenda.

Daarnaast was hij sociaal erg actief. Van de rechtswinkel in Alphen aan den Rijn tot de vrijwilligerscentrale in Leiden. En van buurtbemiddeling bij Libertas tot de ledenraad van de Rabobank.

Lees ook: In Memoriam: Sociaal bevlogen Rolf Marselis (1960-2021) had een groot hart voor de Leidse sportwereld

Om hem te bedanken en te eren voor al zijn inzet, had de gemeente een koninklijke onderscheiding voor hem aangevraagd. Met spoed, want het was begin december duidelijk geworden dat Marselis ernstig ziek was, en postuum onderscheiden is niet mogelijk.

Marselis overleed echter nog sneller dan gevreesd, zodat enige tijd onduidelijk was of de aanvraag al was behandeld. Tijdens de uitvaartplechtigheid kon locoburgemeester Paul Dirkse aan de familie en vrienden meedelen dat dit inderdaad nog was gelukt. Rolf Marselis is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

,,Er is grote waardering voor alles wat Rolf Marselis heeft gedaan. Het is buitengewoon verdrietig dat hij de koninklijke erkenning zelf niet meer heeft meegekregen’’, laat de gemeente weten. ,,Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden. Hopelijk dat de mooie herinneringen aan Rolf Marselis iedereen troost mag bieden.’’

Net binnen