Apotheek De Nachtwacht LUMC sluit per 1 april buiten kantooruren; patiënten moeten voor medicijnen naar apotheek in Voorhout, Leiderdorp of Alphen

De huisartsenpost en apotheek in Voorhout.
© archieffoto
Leiden

Apotheek De Nachtwacht in het LUMC sluit per 1 april in de avonden, weekeinden en op feestdagen.

Op werkdagen blijft de apotheek dus wel open.

Wie medicatie buiten kantooruren nodig heeft, kan alleen terecht in bij de dienstapotheken De Bollenstreek in Voorhout, in Alrijne Alphen of Leiderdorp. De apotheek in Voorhout is de enige apotheek in Zuid-Holland Noord die ook in de nacht open is. De andere twee zijn tot ’s avonds 23.00 uur open. De apotheek in Alrijne Leiderdorp heeft wel een robotgestuurde apotheek die ’s nachts een beperkt assortiment geneesmiddelen kan verstrekken.

De Stichting Samenwerkende Dienstapotheken Rijnland en de Huisartsenposten De Limes namen het besluit om de LUMC-apotheek te sluiten vanwege het tekort aan zorgpersoneel. ,,Sinds 2020 focust het LUMC zich meer op hoogcomplexe patiëntenzorg’’, zeggen ze. ,,Een deel van de basiszorg, zoals de huisartsenpost, is in lijn hiermee verplaatst naar Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp. Hierdoor is ook de basis voor een dienstapotheek in het LUMC komen te vervallen.’’

Wie buiten kantooruren de spoedeisende hulp in het LUMC bezoekt, moet vanaf 1 april ook voor de noodzakelijke geneesmiddelen naar de apotheek in Voorhout of in het Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp.

Wie niet in staat is om de medicijnen op te halen, kan gebruik maken van de bezorgservice van de Stichting Samenwerkende Dienstapotheken Rijnland.

Net binnen