Jorrit Croon: ’Ik ben nu dag in dag uit intensief met het hockey bezig en voel me daar uitstekend bij’

Jorrit Croon

Jorrit Croon© Archieffoto United Photos/Koen Suyk

Jorrit Croon

Verschillende regionale sporters hopen deze zomer in Tokio hun opwachting op de Olympische Spelen te maken. Een aantal van hen wordt gevolgd in hun voorbereiding. Vandaag hockeyer Jorrit Croon (22) uit Leiderdorp

Vorig jaar is mij en andere mensen veel ontnomen door corona. Nu mag en kan er weer het nodige en dat is fijn. Ik ben per slot van rekening fulltime hockeyer en sta het liefst op het veld. Enkele weken geleden verloor ik met het Nederlands team twee keer van Duitsland in wedstrijden voor de Pro League. Met mijn club Bloemendaal won ik dit seizoen alle competitiewedstrijden, totdat we plotseling punten verspeelden tegen Den Bosch en Pinoké. Al die nederlagen voelden best raar. De zeges afgelopen week op HGC en Almere waren daarom dubbel lekker.

Naarmate de tijd verstrijkt wordt mijn leven steeds drukker. Normaal gesproken train ik op maandag, dinsdag en woensdag met het Nederlands team. Op donderdag en vrijdag zijn de trainingen bij Bloemendaal en op zondag speel ik een competitiewedstrijd. In aantocht zijn met Oranje het EK en de Olympische Spelen in Tokio. Met Bloemendaal zijn we volop in de race voor de play-offs om het landskampioenschap. De planning is strak en we spelen daarom ook midweekse wedstrijden. En volgende week zijn we deelnemer bij de Final4 van de EHL in Amstelveen. Kortom, de agenda is goed gevuld. Overigens wordt in de drukke periodes met veel wedstrijden bij de clubs minder getraind met het nationale team. Zodra het stiller wordt rondom de clubs, gaat de volle aandacht weer naar Oranje.

Er gaat geen dag voorbij of ik denk wel even aan de evenementen die op het programma staan. Ook de Olympische Spelen komen dan voorbij. Het betekent dat ik goed op mezelf let wat betreft voeding, herstel en slapen. Ontspannen is wel een dingetje. Netflixen en een wandeling maken kan altijd. Maar een bioscoopje pakken of een keer ergens lekker lunchen zit er vanwege de pandemie niet in.

Ik ben nu dus dag in dag uit intensief met het hockey bezig en voel me daar uitstekend bij. De spirit is goed en het lichaam tiptop in orde. Er ligt een uitdagende periode in het verschiet waarin mooie prijzen te winnen zijn. Ik ben er helemaal klaar voor.

trainen voor tokio

Net binnen