Premium

Mijn kinderen zijn de generatie voor wie ik plantaardig en verpakkingsvrij kook, fiets in plaats van auto rijd, gerecyclede en tweedehands kleding draag | column

Ik kijk glazig naar de zwarte bonen die vannacht in water hebben liggen weken. Een zacht handje pakt mijn hand. „Is dat, mama?” vraagt de peuter. Ik til haar op en laat de glanzende bonen zien. „Zwarte bonen, voor de burgertjes”, zeg ik. „O. Mooooi!” zegt ze. „Ja hè?.”

De kleuter komt nieuwsgierig kijken. „Mag ik helpen?” vraagt ze. Ik laat haar de bonen in de pan gieten en het vuur aantikken. Ik kus mijn vrouw en kinderen en ga boven aan het werk. Mijn MacBook is 8 jaar oud en zegt iedere drie minuten dat hij overloopt van de informatie. Ik klik de notificatie consequent weg. „Ik ook, vriend. Suck it up.” Tussen het typen van columns en het beantwoorden van mails door, maak ik de zwarte bonenburgers. De zon schijnt en ik besluit een paar van de plantaardige burgers bij een vriendin en bij de buurvrouw die net is bevallen te brengen.

Net binnen