Geld voor culturele projecten in Leiden en de Bollenstreek: Harmonie Katwijk mixt klassiek met dancemuziek

Harmonie Katwijk.
© Archieffoto
Leiden

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland heeft in het eerste kwartaal 350.000 euro uitgedeeld aan culturele projecten in de provincie. Daarvan wordt onder meer geprofiteerd in Leiden, Katwijk en Noordwijk.

In totaal hebben 64 projecten op het gebied van cultuur of natuur een geldbedrag gekregen.

Harmonie Katwijk kan rekenen op een bijdrage van 2000 euro voor een jubileumconcert in het kader van het 125-jarig bestaan. Het staat gepland op vrijdag 5 november van dit jaar in sporthal Cleijn Duin. DJ Jimmy Ouwens maakt een programma, waarbij klassieke muziek die de harmonie in het verleden heeft gespeeld, wordt afgewisseld met dancemuziek van nu.

Het Zuid-Hollands Landschap krijgt 4750 euro voor het opstarten van een vrijwilligersploeg, die gaat helpen bij het tuinonderhoud van Huys te Warmont, het landgoed in Warmond. De Stichting Duinbehoud in Leiden ontvangt 1469 euro voor de publicatie van een duinengids.

Voor het Leiden Shorts Film Festival is een bedrag van 6000 euro beschikbaar gesteld. Ook de jaarlijkse openluchttentoonstelling Beelden in Leiden op de Hooglandse Kerkgracht wordt financieel gesteund. Voor de jubileumeditie van komende zomer is 5000 euro gedoneerd.

Het nieuwe Leidse theater De Generator, gevestigd in de Vrijplaats aan de Middelstegracht, krijgt 8700 euro voor de aanschaf van een beamer en theaterlampen. Dansblok, een collectief van dansers in Leiden, ontvangt 5000 euro voor het ontwikkelen van de nieuwe voorstelling ’Plastisch’.

De Stichting Kunstklank in Noordwijk is druk bezig met de voorbereidingen van een zomerfestival onder de titel ’Nieuwe Wereld’. Hiervoor is een bedrag van 7500 euro beschikbaar gesteld. Het Internationaal Kamermuziek Festival in Wassenaar krijgt voor een reeks concerten 2500 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Net binnen