Onzekerheid voor het amateurvoetbal: KNVB kan nog niet zeggen of de Regiocup doorgaat

© Foto ANP/Robin van Lonkhuijsen
Zeist

Het is nog zeer onzeker of de voetbalclubs in mei en juni wedstrijden kunnen spelen in de zogeheten Regiocup.

De KNVB wilde met de Regiocup de clubs een alternatief bieden voor het verloren gegane seizoen, maar na de persconferentie van het kabinet van dinsdagavond is het nog maar de vraag of het toernooi kan worden gehouden.

Streep door zaalvoetbal

Het kabinet maakte dinsdagavond bekend dat de meeste coronamaatregelen worden verlengd. Dat betekent voor het amateurvoetbal dat er nog veel onzeker blijft. Ergens in de komende weken hakt de KNVB de knoop door: wel of geen Regiocup. Voor het zaalvoetbal is die knoop al doorgehakt. De Regiocup voor zaalvoetbalclubs gaat níet door.

Poules

De Regiocup was door de KNVB bedacht om de clubs toch nog in georganiseerd verband wedstrijden te laten spelen voordat de zomerstop aanbreekt.

Het plan ligt klaar: de clubs worden in kleine poules (vier tot zes clubs) ingedeeld, waarbij wordt gekeken naar het niveau van de clubs en naar de plaats waar ze spelen. Zo ontstaan kleine toernooien waarbij clubs spelen tegen tegenstanders van gelijkwaardig niveau en in de buurt – om de reistijd en de reisbewegingen te beperken.

Volgens de planning zouden alle clubs dan zo’n zes tot negen wedstrijden kunnen spelen tot eind juni.

Net binnen