Eerste van ROAC gekozen tot Sportploeg van het jaar 2019 in Kaag en Braassem

Freek Heemskerk van ROAC 1, sportploeg van het jaar, en rechts zijn coach Hein Leliveld.
Kaag en Braassem

Ze hadden er een jaar op moeten wachten, maar donderdagavond werd alsnog bekend wie de sporters van het jaar 2019 zijn geworden in Kaag en Braassem. Een gala was onmogelijk, maar een live-stream kon wel. En net wanneer iemand daar zag dat-ie gewonnen had, belde iemand aan met de prijs in kwestie.

Sportploeg van het jaar werd het eerste van sv ROAC. Als eerste voetbalploeg uit Kaag en Braassem promoveerde het elftal in het seizoen 2018-2019 naar de eerste klasse zondag. Daar konden de voetballers goed meekomen: in de winterstop van het seizoen 2019-2020 stonden ze in het linkerrijtje.

Sportvrouw van het jaar werd handbalster Britt van Leijden. Rond de jaarwisseling 2018-2019 stapte ze over van Foreholte naar VOC. Met de Amsterdamse ploeg werd ze landskampioen in de eredivisie. Als vaste kracht in met name de verdediging speelde Van Leijden daarbij een belangrijke rol.

Sportman van het jaar Loek Hartog verwierf in 2019 de ’Porsche de Benelux Junior status’ en over dat jaar genomen werd de autocoureur derde in de Porsche Carrera Cup Benelux. Een overwinning op de Nürburgring in september hielp daar flink bij. Bij de Grand Prix van België, een maand ervoor, bleek hij met zijn 16 jaar de jongste Porsche Supercup-coureur ooit.

Chloé Hoogendoorn, sporttalent van het jaar.

Chloé Hoogendoorn is uitgeroepen tot sporttalent van het jaar. In 2019 prolongeerde zij bij het inline skaten haar nationale titel op de ’One Lap’. Bij de nationale kampioenschappen schaatsen haalde ze goud op de kortebaan en op de langebaan sprint. Ook nam ze tweemaal deel aan de landenwedstrijd tussen Noorwegen, Duitsland en Nederland, waarvoor ze via Talent TeamNL was geselecteerd. Ook hier haalde ze het podium.

Sportcoach van het jaar werd Stefan van Klink. Als trainer en ploegleider van Biehler, de nieuwe damesopleidingsprofploeg bij het wielrennen, leidde hij rensters als Demi Vollering (elite) en Leonie Bos (junior) naar het WK. Ook ontwikkelde hij voor de wielerbond KNWU een trainingsapp.

Stefal van Klink, sportcoach van het jaar 2019.

Jareth van der Weijden, para-sporter van het jaar, komt vanaf 2019 in het badminton uit in de heren staand klasse A. In Nederland is dat voor hem het hoogst haalbare. Op het NK werd hij vijfde bij het enkelspel en derde bij het dubbelspel. Op naar de paralympische spelen van 2024 of 2028?

De beeldjes behorende bij de prijzen zijn gemaakt door de lokale kunstenares Elly Heemskerk.

Net binnen