Premium

Onrust in de Jan Wagtendonkstraat in Voorschoten over 46 flexwoningen op een klein plantsoen: ’We kijken straks tegen een muur’

Frans ten Dam op het veldje waar de gemeente Voorschoten en woningcorporatie De Sleutels 46 flexwoningen willen plaatsen.
© Foto Taco van der Eb
Voorschoten

Bewoners van de Jan Wagtendonkstraat in Voorschoten maken zich veel zorgen over de komst van 46 flexibele wooneenheden op een nu nog groen speelveld. Ze vermoeden dat het gezien de grootte van het veld, om gestapelde containers gaat die bestemd zijn voor statushouders. De buurt belegt ’spoedvergaderingen’ en er gaan handtekeningenlijsten rond.

Aanleiding voor de onrust is het artikel van afgelopen zaterdag in deze krant over een commissievergadering van de gemeente Voorschoten. In die vergadering spraken bestuurders en raadsleden over het voorrang geven aan het woningbouwproject aan de Jan Wagtendonkstraat. Hoewel raadsleden nog niet eerder van het project hoorden en er vragen over stelden, bleef wethouder Marcel Cramwinckel vaag. Hij zei dat het om 46 flexibele wooneenheden gaat, in de vorm van 100 procent sociale huur.

Net binnen