Leiderdorp geeft plantenbonnen voor tuintegels

Groenere tuinen zijn het doel van het NK Tegelwippen.
© Archieffoto Ella Tilgenkamp
Leiderdorp

Wie zaterdagochtend 8 mei een tuintegel inlevert bij de milieustraat in Leiderdorp, krijgt uit handen van milieuwethouder Rik van Woudenberg een cadeaubon van Ranzijn Tuin en Dier. De gemeente wil zo een slag slaan in het ludieke Nederlands Kampioenschap Tegelwippen.

Het NK Tegelwippen is een landelijke wedstrijd tussen gemeenten in Nederland om tuinen te vergroenen. Die wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden. De gemeente waar de meeste tegels verdwijnen voor planten is de winnaar.

Leiderdorp staat tot nu toe nu 22ste op de ranglijst met 551 en wil hogerop. De gemeente en Ranzijn delen daarom op zaterdag cadeaubonnen uit aan mensen die bij de milieustraat aan de Simon Smitweg een tuintegel inleveren. De ’Moederdagactie’ duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

Onderdeel van de wedstrijd is dat gemeenten elkaar uitdagen. Zo neemt Leiderdorp het op tegen Wassenaar. Op basis van hun huidige plaatsen op de ranglijst lijkt dat voor Leiderdorp al een gewonnen wedstrijd. Wassenaar staat op dit moment op de lijst met deelnemende gemeenten op de 64ste plaats met 39 ’gewipte’ tegels.

Net binnen