Frankrijk komt met extra reisbeperkingen voor Britten

Frankrijk legt vanaf 31 mei extra reisbeperkingen op aan reizigers uit het Verenigd Koninkrijk. Parijs wil met de maatregel voorkomen dat de zeer besmettelijke Indiase virusvariant die in het Verenigd Koninkrijk rondwaart ook in Frankrijk om zich heen grijpt.

De maatregel zal de toegang beperken van iedereen die geen Franse burger of ingezetene is. Mensen die vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk reizen moeten een duidelijke reden kunnen geven waarom zij naar het land moeten reizen, aldus Parijs.

Alle passagiers die uit het Verenigd Koninkrijk aankomen zullen ook een negatieve Covid-19-test moeten laten zien die niet meer dan 48 uur oud is. Na aankomst geldt ook een quarantaineplicht van zeven dagen.

Op dit moment hoeven mensen uit het Verenigd Koninkrijk die in Frankrijk aankomen de reden van hun reis niet te geven, maar zij moeten al wel een negatieve coronatest laten zien. Ook nu al zijn ze verplicht tot zelfisolatie gedurende een week. Dat geldt ook voor mensen die zijn gevaccineerd.

Net binnen