Leiderdorp haalt vanaf 7 juli weer groenafval op

Snoeiafval wordt vanaf 7 juli weer apart opgehaalt in Leiderdorp.
© Archieffoto
Leiderdorp

Tuinafval wordt in Leiderdorp vanaf 7 juli weer huis aan huis opgehaald. Dat gebeurt eens in de twee weken.

Tot voor een paar jaar werd in Leiderdorp tuin- en snoeiafval door de gemeente opgehaald met een kleine kraanwagen. Het verdwijnen van die dienst was CDA’er Huibrecht Bos en Bob Vastenhoud van GroenLinks een doorn in het oog. Zij dienden eind maart in de gemeenteraad een motie in met het verzoek het apart ophalen van groen weer in te voeren. ,,Vroeger werd dat met een kar opgehaald en nu gaat het gewoon in de vuilniswagen’’, zei Bos die avond. ,,Het doet gewoon pijn aan je ogen.’’

Na aanvankelijk verzet van VVD, D66 en de ChristenUnie werd de motie door de gemeenteraad unaniem gesteund. Wethouder Rik van Woudenberg wilde het ophalen van snoeiafval aanvankelijk regelen in zijn nota ’grondstoffenbeleid’, die hij voor de zomer aan de gemeenteraad zou sturen. Nu die nota is vertraagd en pas na de zomer zal verschijnen, wordt het ophalen van het groene afval los daarvan alvast geregeld.

Vanaf 7 juli kunnen Leiderdorpers met groenafval de gemeente bellen om dat te komen ophalen. De vuilniswagen voor groen gaat eens in de twee weken het dorp door.

Net binnen