Premium

’Met Malen meer variatie, in het huidige systeem is Weghorst het perfecte breekijzer’; drie oud-topspitsen van Oranje kiezen eensgezind voor Malen naast Depay in de aanval

Wout Weghorst of Donyell Malen? De oud-spitsen van Oranje zijn eensgezind.
© Foto’s Getty Images, beeldbewerking Mediahuis
Amsterdam

Na drie zeges in de groepsfase is de discussie rond het spelsysteem wat naar de achtergrond verdwenen en houdt een nieuw vraagstuk de gemoederen bezig: wie moet zondag in Boedapest voorin naast Memphis Depay staan, Donyell Malen of Wout Weghorst? Drie voormalige spitsen van Oranje geven hun mening.

Pierre van Hooijdonk heeft veel respect voor Wout Weghorst, die net als hijzelf op latere leeftijd in het betaald voetbal terechtkwam en zich met zijn specifieke kwaliteiten in het Nederlands elftal heeft geknokt. Toch ziet hij op dit moment liever Donyell Malen als aanvalspartner van Depay. „Als Oranje iets wil bereiken op dit EK, dan moet De Boer met Malen in de basis spelen tegen de zwaardere tegenstanders. Weghorst is een geweldige doelpuntenmaker, maar hij is niet erg snel. Terwijl Depay een speler is die altijd in de bal komt. Daarom heb je naast Depay een snelle speler nodig, die diepte in het spel brengt.”

Net binnen