GGD Hollands Midden doet aangifte na tweet Willem Engel, medewerkers werden bestookt door mensen met camera’s: ’Een heel bedreigende situatie’

Demonstratie bij de prikbus in Katwijk.

Demonstratie bij de prikbus in Katwijk.© Archieffoto Taco van der Eb

Nikki Brands
Leiden

Pieter Haasbeek, manager coronabestrijding bij GGD Hollands Midden, heeft woensdagochtend aangifte gedaan tegen Willem Engel van stichting Viruswaarheid. Engel riep zijn volgers woensdag via Twitter op om medewerkers van prikbussen te fotograferen. ,,Voor later zullen we maar zeggen’’, voegde hij daaraan toe.

Op meerdere plekken werd gehoor gegeven aan de oproep, waaronder in het Zuid-Hollandse Lekkerkerk. „Onze medewerkers werden van heel dichtbij benaderd door mensen met camera’s”, vertelt Christa van den Bos, woordvoerder bij de GGD Hollands Midden. „Het was voor hen een heel bedreigende situatie.”

Het GGD-team besloot hier een grens te trekken. „In principe mag iedereen op Twitter roepen wat-ie wil, maar als het ook wordt uitgevoerd, is het een ander verhaal. Tot hier en niet verder.”

Doordat de vaccinatiegraad steeds hoger komt te liggen, moeten steeds meer teststraten plaatsmaken voor prikbussen. Hier kunnen mensen zonder afspraak binnenlopen voor een vaccinatie. De prikbussen moeten ook twijfelaars over de streep trekken.

Van den Bos hoopt dat mensen zich niet laten tegenhouden om naar een prikbus te komen. „We hebben die bussen niet voor niks. Het is juist een toegankelijke en makkelijk bereikbare manier om je te laten vaccineren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen