Ribbreuken, sleutelbeenbreuk en longkneuzing bij baanrenster Van Riessen na zware valpartij

Van Riessen raakte ook de Britse Katy Marchant. Beiden kwamen hard ten val.

Van Riessen raakte ook de Britse Katy Marchant. Beiden kwamen hard ten val.© Foto: Hollandse Hoogte / AFP

ANP
Izu

Baanrenster Laurine van Riessen heeft door haar zware valpartij tijdens de Olympische Spelen in Japan diverse verwondingen opgelopen. Sportkoepel NOC*NSF laat in een korte persverklaring weten dat bij de Leidse in het ziekenhuis meerdere ribbreuken, een sleutelbeenbreuk en een longkneuzing zijn vastgesteld.

Van Riessen blijft in het ziekenhuis ter observatie. Vrijdag volgen er ter controle nieuwe onderzoeken, aldus NOC*NSF.

Van Riessen ging op het onderdeel keirin op de wielerpiste in Izu onderuit. De 33-jarige baanrenster kwam tijdens haar kwartfinale in aanraking met het achterwiel van de Duitse Emma Hinze, moest naar boven sturen en raakte daarbij de Britse Katy Marchant. Beiden kwamen hard ten val, maar Van Riessen was er het slechtst aan toe.

Na een eerste medische behandeling langs de baan werd Van Riessen per brancard weggebracht en naar het ziekenhuis vervoerd. „Ze is goed bij, maar kan zich de val niet herinneren. Wel heeft ze duidelijk kunnen maken dat de pijn vooral haar schouder betreft. De teamarts is bij haar”, meldde een woordvoerster van de Nederlandse baanploeg na het incident.

Van Riessen, die eerder vierde werd op de teamsprint, stond op de Spelen nog ingeschreven voor het sprinttoernooi dat vrijdag begint. Het ernstige ongeval van haar teamgenote kreeg Shanne Braspennincx, die naderhand verrassend goud veroverde op keirin, van dichtbij mee. „Het was heel a-relaxed om dat te zien, maar de knop moest om”, zei de olympisch kampioene.

Net binnen