Politie deelt klap uit bij vechtpartij Leidse noodopvang asielzoekers

© Toon van der Poel
© Toon van der Poel
© Toon van der Poel
1/3
Leiden

De politie heeft dinsdagavond enkele vechtende mannen uit elkaar gedreven om bij een gewonde man te komen in de noodopvang voor asielzoekers aan de Wassenaarseweg in Leiden. ,,Daarbij hebben we een tik uitgedeeld op iemands arm’’, bevestigt een woordvoerder.

Rond 17.30 uur kreeg de politie een melding dat er iemand gewond is geraakt. Agenten treffen in de noodopvang een ‘opstootje’ aan, aldus de woordvoerder. Eén man ligt gewond op de grond, alleen is het voor ambulancepersoneel niet veilig om hulp te verlenen.

,,Terwijl wij bij de gewonde persoon probeerden te komen, hielden mensen zich hinderlijk op’’, zegt de woordvoerder. ,,We werden niet belaagd, maar de gemoederen waren verhit. Uiteindelijk is er een klap op een arm uitgedeeld. De man die gewond op de grond lag is naar het ziekenhuis gebracht en daar nagekeken. De politie heeft daarna nog gesproken met de man die een tik kreeg van een agent. Hij gaf niet aan dat hij gewond was, meldt de politiewoordvoerder.

De woordvoerder kan niet zeggen hoeveel personen er bij de vechtpartij betrokken waren en wat de aanleiding voor de ruzie was. Wel zegt hij dat het geen ‘massale’ vechtpartij was. De politie heeft niemand aangehouden. ,,Als er maatregelen genomen zouden moeten worden, gaat het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers daarover’’, zegt de woordvoerder.

Agenten maken een zogenaamde geweldrapportage op, zoals gebruikelijk is. Op districtsniveau wordt gekeken of het geweld dat is gebruikt, proportioneel was.

Net binnen