Leidse slachtoffer van afpersing met naaktfoto’s

© Foto ANP
Leiden

Een jonge vrouw uit Leiden is afgeperst door cybercriminelen, die hebben gedreigd naaktfoto’s van haar - en negen anderen - te verspreiden. Vier verdachten zijn inmiddels opgepakt in het onderzoek naar de zaak.

Het onderzoek naar de afpersers begon na een aangifte van een vrouw uit Vlissingen. Zij zou worden afgeperst door een man uit Den Haag, die dreigde naaktfoto’s van haar op internet te zetten, als ze geen geld zou betalen.

De Hagenaar is dinsdag 27 november opgepakt in een woning in zijn woonplaats. Uit onderzoek naar onder meer zijn telefoon en laptop bleek dat drie vrouwen mogelijk bij de zaak betrokken zijn. Het gaat om verdachten uit Capelle aan den IJssel, Hilversum en Rotterdam. De vrouwen zijn donderdag 6 december aangehouden.

Tot dusver hebben zich tien vrouwen tussen de 18 en 25 jaar gemeld, die slachtoffer zeggen te zijn van de vier afpersers. Een van hen is mogelijk zelfs verkracht, op het moment dat ze de man geld kwam brengen. De politie sluit niet uit dat er meer slachtoffers zijn.

De verdachten zitten voorlopig vast.

Net binnen