Van Gimst serveert Leython naar de winst in Woerden

Van Gimst serveert Leython naar de winst in Woerden
Leiderdorp

De vrouwen van Leython gaan rustig door waar ze al een tijdje mee bezig waren: winnen. Bij Woerden boekte de ploeg van René Leeflang de achtste overwinning op rij: 1-3.

,,Het wordt een beetje een eentonig verhaal, maar daar kan ik wel aan wennen. We hebben gewoon elke week iemand anders die opstaat. Zaterdag was Anne van Gimst ontzettend in vorm’’, aldus trainer Leeflang.

Van Gimst was scorend heel erg goed en was vooral van achter de driemeterlijn erg scherp.

,,We begonnen de eerste twee sets heel goed, maar dat zakte in de derde een beetje in waardoor het in de vierde weer echt een wedstrijd en heel spannend werd’’, aldus Leeflang. In de laatste set ging het lang gelijk op, maar in de slotfase leek de thuisploeg de set binnen te gaan slepen. Op een 24-22 achterstand kreeg Leython Van Gimst aan service, die toen liet zien met heel veel zelfvertrouwen te spelen. De speelster uit Zoetermeer trok de stand gelijk, serveerde op 24-24 een ace en ook op het winnende punt was de service van Van Gimst de Woerdense verdediging te machtig. ,,Ontzettend knap dat je dat met die druk eruit perst. Daardoor winnen hem uiteindelijk gewoon, anders hadden we het echt nog moeilijk gekregen’’, waren de complimenten van Leeflang.

Het laatste nieuws