DOSR was gewaarschuwd

DOSR was gewaarschuwd
Sten Admiraal van Foreholte glipt tussen twee spelers van DOSR door.
© Foto Hielco Kuipers
Roelofarendsveen

Eerst bij ’twee’ spelen en dan nog aansluiten bij het eerste, om misschien nog wat minuten te mogen maken. Foreholte-spits Sam Lemmers deed zondag bij DOSR voor hoe je van die verre van ideale situatie toch het beste maakt.

Met nog twintig minuten te spelen greep Foreholte-trainer Frank Bloemheuvel in om de wedstrijd open te breken. De oefenmeester moest ook wel: zijn ploeg stond door een vroege goal van DOSR-verdediger Mark van Diemen met 1-0 achter. De Voorhoutse trainer bracht de grote, (kop)sterke spits Sam Lemmers en Marouane El Idrissi, die voor de voorzetten op eerstgenoemde moest zorgen. Op het moment van wisselen knikte routinier William van Vliet al raak voor de gelijkmaker. Amper vijf minuten daarna deden de twee invallers precies waarvoor ze erin waren gekomen: uit een vrije trap gaf El Idrissi aan en maakte Sam Lemmers af. Dat betekende een 1-2 voorsprong voor de bezoekers. ,,We kwamen met hen in de ploeg wat beter tot kansen. Maar of onze tweede goal van Sam was, daar is nu in de kleedkamer nog steeds discussie over’’, zei Bloemheuvel.

Volgens de spits zelf was er geen reden tot twijfel of discussie. ,,Ik schampte hem en daarna ging die bal erin. Waarschijnlijk had hij zonder mijn aanraking ook gezeten, maar ik schrijf hem zeker bij’’, toonde Lammers zich letterlijk en figuurlijk een goaltjesdief.

Vlak na de 1-2 kopte Van Diemen zijn tweede en de gelijkmaker voor DOSR binnen. ,,De laatste keer dat ik er twee scoorde kan ik me niet eens herinneren. Maar ik denk dat ik dit ook niet lang ga onthouden’’, vertelde Van Diemen teleurgesteld.

Dat Van Diemen na afloop niet met een glimlach kon terugkijken op zijn twee treffers kwam door Lemmers, die in de allerlaatste minuut nog een keer toesloeg en Foreholte zo de overwinning bracht. ,,Ik zag die bal van Sten (Admiraal red.) komen en toen wist ik het eigenlijk al. Ik kwam goed voor mijn man en ik knikte hem binnen. Een typische Lemmers-goal inderdaad’’, zei de matchwinner.

Lemmers, die onder de vorige trainer Marcel IJzendoorn een vaste waarde was, maar door een reis van een jaar weer op zijn beurt moet wachten onder Bloemheuvel, liet met zijn optreden zien dat hij op de weg terug is. ,,Ik voel me vooral weer fitter worden. Dat is het allerbelangrijkst, de rest komt in wedstrijden en trainingen vanzelf’’, vertelde de aanvalsleider. ,,Scoren helpt natuurlijk ook en vooral op deze manier. Mijn vader stond achter de grensrechter van DOSR. Die hoorde hem tieren dat ze in de kleedkamer nog gezegd hadden waar ze voor op moesten passen als ik erin kwam. Ze waren dus gewaarschuwd.’’

DOSR: Van der Poel, S. Hoogervorst, S. Van der Meer, Van Diemen, L. Van der Meer, Van der Haven, Wesselman, J. Hoogervorst, G. Van der Meer, Fennes, Hoogenboom.

Foreholte: M. Guijt, Van Dam, Drewes, Wiering, Roffelsen, Bloemendaal, C. Guijt (71. Idrissi), Van Vliet, Geerlings (71. Lemmers) , Arroyo, Admiraal.

Het laatste nieuws