Nieuwe gids voor expats in Leidse regio

Nieuwe gids voor expats in Leidse regio
Omslag van de gids.
© Foto Leidsch Dagblad
Leiden

Bent u een expat en verwacht u minder dan drie jaar in Leiden of in één van de randgemeenten te wonen? Dan bent u waarschijnlijk het beste af met een huurwoning. Huur wordt in Nederland per maand betaald, en het betalen van een extra maand huur bij aanvang van de huurperiode ’is gebruikelijk’ in Nederland.

Deze informatie, en daarnaast nog heel veel meer, is te vinden in de nieuwe editie van het boekje ’Expat Essentials: Your start in the Leiden Region’, dat onlangs is uitgegeven door het Expat Centre Leiden. Met de hulp van makelaars en ’het juiste advies’, verzekeren de samenstellers optimistisch, ’zult u er in slagen een huis te vinden’.

Volgens cijfers uit 2017 telt de Leidse regio ruim 17.000 buitenlandse inwoners. Hun aantal groeit snel, maar zij zijn niet allemaal ’expats’. Internationale studenten worden er niet toe gerekend en buitenlanders uit de EU of daarbuiten, die permanent in de Leidse regio wonen en werken, ook niet. Expats keren doorgaans na een jaar of vijf weer terug naar het land van oorsprong. Volgens de laatste gegevens van het Expat Centre maken zo’n 3600 expats van zijn diensten gebruik.

Het laatste nieuws