Laadpaal in Lisse wordt eenvoudiger

Lisse

Lissenaren met een elektrische auto kunnen vanaf 1 april een openbare laadpaal aanvragen bij het gespecialiseerde bedrijf Allego. Dat kan via de website van het bedrijf, maar ook via een linkje op de gemeentelijke site.

Het aanvragen van een laadpaal bracht tot nu toe veel (papier)werk met zich mee, maar straks regelt Allego dat allemaal. Daarmee wordt de overstap naar elektrisch rijden een stuk aantrekkelijker, verwacht het college.

Wie een laadpaal aanvraagt, zal volgens wethouder Kees van der Zwet daarna nog wel ongeveer vier maanden geduld moeten oefenen vanwege de benodigde wettelijke procedures: het college moet een officieel verkeersbesluit nemen omdat de parkeerplaats bij de laadpaal alleen beschikbaar is voor elektrische auto’s en daar kunnen dan weer bezwaren tegen worden ingediend.

Aanvragers krijgen als regel de laadpaal ook niet precies bij hen voor de deur. Allego probeert de openbare palen zo te plaatsen dat zoveel mogelijk bestuurders er gebruik van maken. Allego verdient zijn geld namelijk met het leveren van de stroom.

Het laatste nieuws