Dollemansrit van korfballers Tempo duurt voort [video]

Capelle aan den IJssel

Een achtbaan. Daarin zijn de korfballers van Tempo beland. Vreugde en teleurstelling wisselen elkaar in rap tempo af. Zaterdag was het weer feest. De Alphense korfballers versloegen KCC in de tweede play-offwedstrijd om een plek in de Korfbal League en trokken de stand in de serie gelijk. Woensdag eindigt de dollemansrit in een allesbeslissende wedstrijd.

,,Eindelijk’’, zei Tom Steenbeek grijzend, terwijl zijn ploeggenoten en de ongeveer 200 meegereisde supporters een feestje vierden in de Capelse sporthal. ,,Je gaat een beetje in de overlevingsstand. We zijn al drie weken met niets anders dan de play-offs bezig.’’

,,We gaan all the way’’, zei trainer Frits Wip met een glimlach. Daarmee bedoelde hij dat zijn ploeg de maximale zeven wedstrijden in de nacompetitie gaat volmaken. Eerst had de kampioen van de hoofdklasse A een volledige best-of-three nodig tegen AW.

DTV, de nummer twee van de andere hoofdklasse. Daarna volgde de hoofdklassefinale, die Tempo vorige week verloor. En nu dus opnieuw een volledig drieluik tegen KCC, de nummer negen van de Korfbal League van afgelopen seizoen.

Dollemansrit van korfballers Tempo duurt voort [video]
Maker van de belangrijke wondergoal Tom Steenbeek (midden) wordt omhelsd tussen de Tempo-supporters.
© Foto Orange Pictures/Wessel Dekker

Slopend, zei Steenbeek. ,,Maar ook wel heel speciaal. Het gaat alleen maar om die play-offs. Om de paar dagen moeten we er staan. Ook voor de club is dit een bijzondere periode. Kijk naar al die mensen. Die moeten zich ook steeds opnieuw opladen. Mooi toch?’’

Tempo speelde zaterdag om de laatste kans. KCC had woensdag immers de eerste wedstrijd gewonnen. Maar van druk leek geen sprake bij de Alphenaren. De ploeg straalde juist plezier en kracht uit. Ging het de laatste twee wedstrijden een stuk minder, zaterdag was Tempo bij de les. Messscherp was de ploeg van Wip, zowel offensief als defensief.

Tempo had de verdedigende tactiek perfect aangepast op KCC. Een van de vakken verdedigde heel scherp op het schot, het andere verdedigde achter. De schutters van KCC werden vrij gelaten, om zeker te zijn van de rebound. Die tactiek werkte perfect voor Tempo, en verlammend voor KCC.

Wip: ,,We legden de druk bij hun schutters. Dat pakte goed uit.’’ Want de Capelse schutters bezweken eronder en schoten geen deuk in het spreekwoordelijke pakje boter.

Tempo had het aanvallend beter op de rit. Vaak kon de ploeg herhalen en de broers Steenbeek en Edwin van der Weijde hadden hun schot op tijd weer gevonden. Tom Steenbeek: ,,Ook onze dames waren scherper. Daardoor was het voor ons weer makkelijker aanvallen.’’

Zelf zorgde hij voor het hoogtepunt van de avond. In de zoemer van de schotklok gooide hij de bal met één hand van een meter of acht in de korf. Op een heel belangrijk moment ook nog: de 16-18 zes minuten voor tijd, terwijl KCC juist in de aanval vlak daarvoor de gelijkmaker voor 17-17 had gemist.

Het Alphense feestje begon na zijn wondergoal en een minuut voor tijd verzamelden de supporters zich in de hoek van de zaal. Even later stormden ze het veld op. Steenbeek: ,,Deze gaan we vanavond vieren. En dan op naar woensdag. Hopelijk vieren we dan het grootste feest.”

KCC-Tempo 17-20

Scores Tempo: T. Steenbeek 6, Van der Weijde 5, J. Steenbeek 5, M. Steenbeek 1, Schreuder 1, Arnold 1, Otte 1.

Het laatste nieuws