FC Rijnvogels blijft nog altijd kansrijk

Katwijk

FC Rijnvogels herstelde zich van de nederlaag bij Jodan Boys. De ploeg uit Katwijk won thuis nipt van Capelle (1-0).

Door dit resultaat wordt de vijfde plaats gedeeld en bovenal speelt de ploeg van Jimmy Simons blijvend een rol van betekenis in de derde periode. De trainer voorspelde een lastig duel en dat werd het ook voor de thuisploeg. In de eerste helft viel er weinig te beleven en ging er aan beide kanten veel fout. FC Rijnvogels kreeg wel wat meer mogelijkheden op een voorsprong, maar de grootste kans kreeg de ploeg die waarschijnlijk nacompetitie moet gaan spelen voor lijfsbehoud. Luuk Slegt bracht in die situatie redding op de doellijn.

Na de rust speelden de Katwijkers energieker en daar kwam ook het enige doelpunt uit voort. Na een overtreding op spits Max van Steen mocht Jaap van Duijn aanleggen vanaf elf meter. De vleugelaanvaller faalde niet en was zo voor de elfde keer trefzeker dit seizoen.

Daarna hield de thuisploeg de controle, maar bleek zij niet in staat om de score uit te bouwen. Romano van der Stoep kwam het dichtst in de buurt met een inzet op de paal. In de slotfase voorkwam doelman Jeffrey Verkerk de gelijkmaker door een bal uit de bovenhoek te werken. Collega Bradley van der Meer viel overigens meer op en zal volgend seizoen uitkomen op sportpark de Middelmors bij Rijnsburgse Boys.

Het laatste nieuws