Lintje voor zuster Regina van Bijdorp

Zuster Regina Plat in de deuropening van Huize Bijdorp in Voorschoten.
© Foto LD
Voorschoten

Vanwege haar tomeloze inzet voor de Congregatie en alle medezusters in klooster Bijdorp in Voorschoten, is algemeen overste Regina Plat benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Ze kreeg het lintje maandag tijdens de feestdag van de patroonheilige van de Congregatie: de Heilige Catharina van Siëna, uit handen van burgemeester Pauline Bouvy.

Zuster Plat begon haar loopbaan in 1963. Vanuit de Congregatie in Voorschoten verhuisde ze naar Baarle-Nassau en daar was zij bejaardenverzorgster. Tussen 1967 en 2014 woonde en werkte ze in Rotterdam en daarna kwam ze weer naar Voorschoten.

Vanuit haar functie als Algemeen Overste in Voorschoten is zij afgevaardigde in verschillende bestuurlijke gremia van de Dominicanen en Dominicanessen. Haar gastvrijheid in Bijdorp wordt geroemd. Ruim tien oudere Dominicanen vonden hier een thuis en ontvangen de nodige zorg.

Sinds 2000 is zuster Regina bestuurslid van de Congregatie en vanaf 2008 Algemeen Overste. Zij spant zich bovenmatig in voor het wel en wee van de Congregatie en haar medezusters. Ze is nu 80 en bruist nog van energie. ,,Als een echte moeder overste doet ze wat haar hart haar ingeeft. Ze kan als geen ander de Congregatie presenteren.’’

Net binnen