Docos bereikt finale nacompetitie na verhit potje bij Be Fair

Waddinxveen

Docos mag zich nog steeds tweedeklasser noemen. Na een verhit potje bij Be Fair toonden de Leidenaars zich het meest koelbloedig na strafschoppen.

Daarmee plaatst Docos zich voor de finale van de nacompetitie die zaterdag op neutraal terrein wordt gespeeld. De zaterdagtak van VVSB is de tegenstander in die eindstrijd.

Het duel met Be Fair bleek, net als de ontmoeting met Lugdunum, een slijtageslag die na negentig minuten geen winnaar kende. In Waddinxveen moesten strafschoppen de beslissing brengen. In die reeks maakte Docos geen enkele fout. Docos-doelman Mitchel van Abswoude maakte een strafschop knap onschadelijk.

Over 120 minuten was die overwinning ook wel verdiend te noemen. In de eerste helft gebeurde weinig opzienbarends maar de enige kansen waren voor de bezoekers. Zo kopte spits Christiaan van Empel de bal van dichtbij tegen de de doelman en zag Sven Ravensbergen een lobje mislukken.

Na rust kwam Docos op voorsprong toen Ravensbergen alert reageerde nadat de bal terug sprong van de lat. Voor Be Fair was die tegentreffer het sein om de aanval te gaan zoeken. Dat leverde vrij snel de gelijkmaker op. In de verlenging kwam Docos opnieuw op voorsprong door een rake kopbal van Van Empel maar weer maakte Be Fair gelijk.

Daarna werd de sfeer op en rond het veld wat onvriendelijker. Waar de gemoederen op het punt van overkoken stonden, wist Docos uiteindelijk het hoofd koel te houden.

Net binnen