Op drugsgebruik betrapte Alphense automobilist moet nog 27 dagen zitten

Op drugsgebruik betrapte Alphense automobilist moet nog 27 dagen zitten
HOOFDDORP

Een 22-jarige man uit Alphen aan den Rijn is in de nacht van zondag op maandag van de A4 bij Hoofddorp gehaald en aangehouden. Hij zat onder invloed van drugs achter het stuur en bleek ook nog eens 27 dagen celstraf uit te moeten zitten.

Agenten zagen omstreeks 01.00 uur op de A4 tijdens het voorbij rijden van een auto dat de bestuurder een ballon aan zijn mond had. Om te controleren of de bestuurder mogelijk lachgas in nam, kreeg hij een stopteken. Daar werd echter niet op gereageerd. Pas toen een tweede politie-auto er bij kwam en de sirenes en zwaailichten werden gebruikt stopte de auto.

De bestuurder verklaarde tegen de agenten dat hij zo van de wereld was dat hij de politie-auto's niet gezien had. Omdat hij ook verklaarde dat hij eerder die dag een jointje had gerookt werd een speekseltest afgenomen. De test was positief op het gebruik van THC.

De bestuurder had geen identiteitsbewijs bij zich, maar probeerde wel de agenten om de tuin te leiden door een foto van een rijbewijs op zijn telefoon te laten zien. Het bleek echter om het rijbewijs van de neef van de man te gaan. Toen eenmaal duidelijk werd wie de man echt was, bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 27 dagen diende uit te zitten. Hij werd direct aangehouden en naar Haarlem gebracht om zijn straf uit te zitten.

Tegen de man uit Alphen aan de Rijn wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet tonen van zijn identiteitsbewijs, het opgeven van een valse naam en voor het rijden onder invloed. Het CBR zal tevens onderzoeken of de man nog wel geschikt is om een auto te besturen.