100 vluchten op Schiphol geannuleerd, reizigers moeten mogelijk ook nacht van donderdag op vrijdag op luchthaven slapen

SCHIPHOL

Op Schiphol zijn donderdag tot nu toe honderd vluchten van diverse vliegmaatschappijen geannuleerd in de nasleep van de storing in de brandstofvoorziening. Zeker 61 van de vluchten is van KLM.

Reizigers van geannuleerde vluchten krijgen het advies om niet naar Schiphol te gaan, maar telefonisch, per e-mail of per app een nieuwe vlucht te bespreken.

Volgens Schiphol werken vliegtuigmaatschappijen er hard aan om alle mensen te laten vertrekken. Het zou kunnen dat mensen de nacht van donderdag op vrijdag op de luchthaven moeten doorbrengen. Maar volgens Schiphol is het nu nog te vroeg om daar iets van te zeggen.

Transavia meldt dat sinds donderdagochtend het normale vluchtschema wordt uitgevoerd en dat geen vluchten zijn geannuleerd.

TUI fly meldt dat woensdag vijf van zijn vluchten hinder van de tankstoring hebben ondervonden, waarvan er drie een lange vertraging hebben gehad. Een vlucht is pas donderdag vertrokken.

Met deze laatste vlucht liggen de TUI fly vluchten weer op schema, aldus het bedrijf. "We houden er echter wel rekening mee dat de gebeurtenissen van gisteren vandaag ook nog impact zullen hebben en verschillende vluchten vertragingen kunnen oplopen aldus TUI fly.

In een verklaring zegt KLM dat met man en macht wordt gewerkt aan het heropstarten van de operatie na de storing in het tanksysteem van Aircraft Fuel Supply.

"We realiseren ons dat dit zeker in deze drukke vakantieperiode uiterst vervelend is voor alle passagiers die nu niet op hun reisbestemming kunnen komen. We doen ons uiterste best om de situatie op te lossen en meer annuleringen te voorkomen. Er is extra personeel ingezet om ervoor te zorgen dat onze passagiers zo snel mogelijk hun reis kunnen vervolgen."

Lees ook: ’Protocol nodig voor goede communicatie met reizigers bij calamiteiten op Schiphol’

Woensdag schrapte KLM 189 vluchten. Voor de gehele luchthaven werden 300 vertrekkende en aankomende vluchten geannuleerd.

Hoeveel KLM-reizigers werden getroffen, is nog niet bekend. Een deel van de reizigers moest op veldbedden op de luchthaven de nacht doorbrengen, omdat geen hotels beschikbaar waren in verband met de vakantietijd.

Door de problemen konden woensdag tal van vliegtuigen geen brandstof tanken, met vertragingen en annuleringen als gevolg. Tienduizenden reizigers werden daardoor gedupeerd.

Lees ook: Storing Schiphol ijlt nog na: reizigers moeten rekening houden met vertragingen

Lees ook: Storing in tanksysteem op Schiphol nog hele avond, KLM verwacht ook donderdag nog problemen [update]

Het laatste nieuws