Vermisten bij brand pand Leger des Heils

Vermisten bij brand pand Leger des Heils
Beekbergen

De brandweer is op zoek naar ten minste twee mensen die zich mogelijk nog in een brandend pand van het Leger des Heils bevinden in het Gelderse Beekbergen. Het gebouw aan de Dorpstraat doet dienst als opvanglocatie voor dak- en thuislozen.

Eerder op donderdag meldde de brandweer op zoek te zijn naar twee personen, maar later liet de woordvoerder weten dat het mogelijk om meer mensen gaat. Over de identiteit van de vermisten is niets bekendgemaakt. Een slachtoffer heeft rook ingeademd en is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Het gaat om een zogeheten "longstaylocatie" waar daklozen terechtkomen nadat ze in een programma hebben gezeten van beschermd wonen. De brandweer is bezig met de ontruiming en het blussen. In het gebouw vond eerder op de avond een bijeenkomst plaats. De mensen gingen naar buiten toen de brand uitbrak, maar mogelijk is niet iedereen daarin geslaagd.

Markt

De brandweer gaat in ploegen naar binnen om naar de vermiste personen te zoeken. Een ploeg kan slechts tien minuten binnen blijven, omdat daarna de zuurstof op is. De brand is nog niet helemaal geblust.

In de straat waar het gebouw staat, werd een markt gehouden. Daarom was het erg druk toen de ontruiming plaatsvond. Via social media riep de brandweer bezoekers van de markt op om de straat vrij te houden. Inmiddels is de markt voortijdig beëindigd.

Het laatste nieuws