Geen Halloweenfeest in de Houtkamp: overleg Incluzio en initiatiefnemers loopt spaak

Geen Halloweenfeest in de Houtkamp: overleg Incluzio en initiatiefnemers loopt spaak
Incluzio wil voor een gedeelte van het feest garan staan.
© Stamatia Zdrali
Leiderdorp

Het Halloweenfeest in park de Houtkamp gaat dit jaar niet door. De initiatiefnemers willen dat Incluzio volledig garant staat voor de kosten, maar de welzijnsorganisatie ziet dat niet zitten.

Sociaal Cultureel Werk (SCw) organiseerde de vorige edities van het feest, waarbij verklede vrijwilligers de deelnemers met een tocht door het park de stuipen op het lijf joegen. Sinds januari heeft Incluzio de taken van SCw overgenomen, waarmee ook de organisatie van het Halloweenfeest ten einde kwam.

Zonde, vindt de Leiderdorpse Karin van der Reijden, die met andere vrijwilligers de organisatie voor het feest op zich wil nemen. Ze vroeg aan buurtcoach Robert van Egmond van Incluzio om garant te staan voor de kosten. “We willen ons dorp levendig houden, maar ik kan niet de financiële risico’s op me nemen.”

Voor een feest met minimaal duizend bezoekers, wilde Van der Reijden van Incluzio een garantstelling van minimaal vijfduizend euro. Maar daar ging de organisatie tijdens een overleg niet mee akkoord.

Van Egmond: “De initiatiefnemers willen 100 procent garantstelling. Dit doen we niet, omdat er te veel onzekerheden zijn in de huidige begroting van het feest. We werken met maatschappelijk geld en we vinden het daarom extra belangrijk om kritisch te kijken naar welke uitgaven we doen.”

Volgens Van der Reijden valt die onzekerheid wel mee. Als argument haalt ze de opbrengst van vorig jaar aan. “De kans is klein dat we erg verlies lijden. Vorige editie was er een tekort van tweehonderd euro. Zo’n tweeduizend bezoekers betaalde 1 euro entree. Dan heb je inclusief de sponsoren bijna geen verlies.”

Overigens wil Incluzio wel voor de helft van de kosten garant staan. De buurtcoach bood ook als alternatief om het evenement kleiner te maken, zodat de financiële risico’s afnemen. “Dit initiatiefnemers zijn niet op dit aanbod ingegaan.”

Van der Reijden denkt nog na over een spookhuis binnen.

Het laatste nieuws