Hein van Heek (Alphense Boys): ’Kelvin lag onwijs goed in de groep’

Hein van Heek (Alphense Boys): ’Kelvin lag onwijs goed in de groep’
Kelvin Maynard in zijn periode bij Quick Boys.
© Foto Hielco Kuipers
Alphen aan den Rijn

Vanwege het overlijden van Kelvin Maynard (32) gaat de uitwedstrijd van Alphense Boys tegen Hollandia zaterdagavond aanstaande niet door. „Het nieuws over zijn overlijden is ingeslagen als een bom”, zegt Boys-trainer Hein van Heek.

Maynard werd woensdagavond neergeschoten in Amsterdam Zuidoost, terwijl hij in zijn auto reed. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Van Heek: „Als eerste werd ik gebeld door Bright Ampong, die het had gehoord. Sem Sahin, voor wie Kelvin een soort mentor was sinds ze samen bij Quick Boys speelden, kende hem goed en Kenneth Duah was bevriend met de familie. Het is niet te bevatten.”

Maynard stapte in de zomer over van Quick Boys, waar hij twee seizoenen speelde, naar de Alphense hoofdklasser. In Katwijk scoorde hij regelmatig als verdediger, maar kwam hij in conflict met interim-trainer Derek van der Plas, waarna hij niet meer voor Quick Boys in actie kwam.

In Alphen aan den Rijn was Maynard met zijn 32 jaar een van de routiniers die het elftal van Van Heek naar de derde divisie moest helpen loodsen. „Hij lag onwijs goed in de groep. Hij nam het voortouw, juist nu de resultaten even minder waren. Maandag nog nam hij op een fantastische manier het woord. Hij vertelde dat er misschien spelers waren die tegen hem op keken, maar dat hij net zo hard moest werken voor een basisplek als iemand anders.”

Ondank het feit dat hij licht geblesseerd was, speelde Maynard gewoon. „Juist deze week wilden we hem rust geven”, zegt Van Heek. „Daar hebben we het dinsdag nog met hem over gehad. Zaterdag zou hij bij de staf op de bank zitten, maar het mag niet zo zijn. Dit raakt het team en de club heel zwaar.”

Het laatste nieuws