Premium

’Praten tegen personeel alsof het kleuters zijn: Sijthoff is ook een leerschool voor de gasten’

’Praten tegen personeel alsof het kleuters zijn: Sijthoff is ook een leerschool voor de gasten’
Joelle en haar collega aan het werk in de bediening.
© Foto’s Lavinia
Leiden

De een heeft inmiddels een vaste baan bij Brasserie Park, de ander heeft aan een uurtje per week in lunchroom Sijthoff genoeg. Wat de cliënten van Gemiva-SVG groep aankunnen, dat blijft maatwerk. Maar voor - bijna - alle horecakrachten geldt wel: ze worden er sterker van. „Werken in een team zorgt voor zelfvertrouwen en verantwoordelijkheidsgevoel”, vertelt Hiske Faber, die drie jaar geleden het initiatief nam voor Sijthoff. „En het is zo’n succes dat we er een boek over hebben gemaakt.”

Dat boek wordt maandag gepresenteerd. Het is een kookboek, met veel recepten, maar dat niet alleen: ’Sijtje op recept’ is ook een boek over de achtergrond van de lunchroom en haar verschillende medewerkers ...

VERDER LEZEN?

Altijd en overal toegang tot onze beste artikelen.

Het laatste nieuws