Zes Teylingers gaan dirigeren in eerste Maestro in Warmond

Warmond

Carla Breuer, Rolf de Vriend, Corina van Diest, Louis de Voogd, Heleen van Dam en Chris Zwetsloot staan op vrijdagavond 1 november als dirigent in Theater Het Trefpunt. Zij doen mee aan de eerste editie van Maestro Warmond, onderdeel van de Kunstweek.

Bij de voorbereidingen voor de Kunstweek ontstond het idee een lokale versie te maken van Maestro. Het Kennemer Jeugd Orkest werd bereid gevonden om hieraan mee te werken. Vervolgens heeft de Kunstweekcommissie een aantal bekende personen uit Teylingen uitgenodigd om het orkest te komen dirigeren.

Burgemeester Carla Breuer, huisarts Rolf de Vriend en Corina van Diest, initiatiefneemster van Lopen tegen Kanker, waren meteen enthousiast over dit voorstel. Ook Louis de Voogd van Het Wapen van Warmond, Heleen van Dam en Chris Zwetsloot, beiden bekend uit het Warmondse verenigingsleven, namen de uitdaging aan.

Elke dirigent studeert op een muziekstuk, zoals de Cancan van Jacques Offenbach en een Hongaarse dans van Johannes Brahms. Bij de voorbereiding worden ze geholpen door ervaren Warmondse musici als Hendrik Jan Lindhout en Peter Leerdam. De uitvoering begint op 1 november om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Net binnen