Theatervoorstellingen van Imperium en Toverlei

Scène uit de voorstelling ’Geen familie’ van Imperium.
© Foto René Huinen
Leiden/Leiderdorp

Zowel de Leidse toneelgroep Imperium als Theater Toverlei uit Leiderdorp speelt morgenavond een première.

Toneelgroep Imperium opent het nieuwe theaterseizoen met de voorstelling ’Geen familie’. Regisseur Pierre Cortenraad heeft deze tekst van schrijver Robert Dijk nieuw leven ingeblazen. In het stuk is te zien hoe een meisje besluit om vier onbekenden op haar verjaardag uit te nodigen om haar weggevallen geliefden te spelen. Het wordt een verjaardag die zowel wrang als hilarisch is.

De voorstelling is te zien op 11, 12, 18, 19, 20, 24, 25 en 26 oktober in het eigen theater aan de Oude Vest in Leiden.

De Leiderdorpse toneelvereniging Toverlei gooit het over een andere boeg en heeft gekozen voor het spelen van drie eenakters. Regisseur Amanda Wolzak nam er twee daarvan voor haar rekening: ’Goedgekeurd’ en ’Praatpaal 614’. De eerste laat zien welke merkwaardige gesprekken er bij de dokter worden gevoerd. De tweede eenakter toont een stel dat na 24 jaar huwelijk hun relatie wat meer pit wil geven.

De laatste eenakter heet ’Bezoek’. De regie is in handen van Marielle Nievaart. Onverwacht bezoek van oude vrienden komt uiterst ongelegen in de voorstelling. Toverlei speelt op 11, 12, 13, 25 en 26 oktober in het eigen theater in de Sterrentuin in Leiderdorp.

Net binnen