Jeugdbescherming west bevestigt afspraken omgangsregeling stakende vader uit Voorschoten

Jeugdbescherming west bevestigt afspraken omgangsregeling stakende vader uit Voorschoten
Jeugdbescherming west is blij voor de kinderen dat de vader zijn protest heeft gestopt.
© Hielco Kuipers
Voorschoten

Jeugdbescherming west bevestigt maandag dat er afspraken zijn gemaakt met de Voorschotense vader, die vrijdagavond zijn honger- en dorststaking beëindigde.

Hij eiste een concreet plan om weer toe te werken naar een omgangsregeling met co-ouderschap.

„We hebben met alle betrokkenen nadere afspraken gemaakt over de omgang”, laat een woordvoerder van Jeugdbescherming west weten.

Vanwege de privacy van het gezin kan ze niet ingaan waarom de regeling toch is aangepast. Wel wil ze benadrukken dat er altijd een reden is dat kinderen onder toezicht van de jeugdbescherming staan.

De vader zag zijn twee kinderen in de basisschoolleeftijd, met een omgangsregeling een keer per maand onder begeleiding. Hij eiste weer co-ouderschap, zoals dat vlak na de scheiding met zijn ex-vrouw was ingesteld.

Kinderen

„We zijn blij voor de kinderen dat deze vader gestopt is met zijn honger- en dorststaking. In het belang van de kinderen ziet Jeugdbescherming west af van verdere berichtgeving”, laat de woordvoerder weten.

De vader was sinds dinsdag gestopt met eten en drinken. Donderdag besloot hij toch zijn dorststaking op te schorten om meer tijd voor een overeenkomst te winnen.