Opknapbeurt voor Boekhorstlaan in Voorhout gaat toch door

Opknapbeurt voor Boekhorstlaan in Voorhout gaat toch door
© Cyclomedia
Voorhout

De bewoners van de Boekhorstlaan in Voorhout kunnen gerust zijn: de plannen om de smalle straat in het centrum van Voorhout opnieuw in te richten en verkeersveiliger te maken gaan gewoon door.

,,Het zou onbehoorlijk bestuur zijn als we dit niet zouden laten doorgaan’’, aldus CDA-raadslid Reny Wietsma.

Voor de bewoners kwam het collegevoorstel om de opknapbeurt te schrappen als een donderslag bij heldere hemel. Al jaren wordt er gepraat tussen gemeente en bewoners en de plannen waren inmiddels zo ver dat de tekeningen alleen nog maar gedetailleerd hoefden te worden uitgewerkt.

Wat de bewoners ook stak, zei bewoner Ben van Rossem, was dat het college hen niets had laten weten terwijl het na veel vallen en opstaan juist de goede kant op leek te gaan. ,,Ongehoord’’, vond hij.

Dat zoiets de bewoners rauw op het dak viel, wilde wethouder Rob ten Boden best geloven. Maar dat geldt ook voor de toeristenbelasting, voegde hij daaraan toe. Onvergelijkbaar, vond echter GroenLinkser Don Verhoeff. ,,Hier is een geschiedenis van niet geïnformeerd worden en niet geïnformeerd zijn, waar we juist op de goede weg leken te zijn.’’

De gemeenteraad besloot unaniem dat de opknapbeurt gewoon doorgaat.