Nieuwe zoektocht in Aarkanaal naar sinds 2018 vermiste Jeroen de Wit uit Leimuiden

© Foto’s: Toon van der Poel
1/7
Alphen aan den Rijn

De politie heeft dinsdag opnieuw met sonarboten en een speurhond gezocht naar de vermiste Jeroen de Wit uit Leimuiden. De 30-jarige man verdween op 18 februari 2018 spoorloos. Hij vertrok mogelijk in zijn auto en ging zonder telefoon en rijbewijs van huis.

Het politieteam is al de hele dag bezig met de zoektocht in het Aarkanaal tussen Alphen aan den Rijn en Aarlanderveen en maakt daarbij gebruik van sonarappartuur en een onderwaterrobot. De politie laat weten sterke aanwijzingen te hebben de vermiste Jeroen de Wit in het water te vinden. Tot nu toe is er van de man nog niets gevonden.

© Foto: Toon van der Poel

De Leimuidenaar had op de bewuste 18 februari zijn rijbewijs thuis laten liggen toen hij vermoedelijk met zijn auto - een zwarte Suzuki Alto met het kenteken 76-LF-KP - van huis vertrok. Het voertuig lijkt net als De Wit zelf van de aardbodem te zijn verdwenen.

In maart 2018 zocht een onderzoeksteam de grote wateren - de Ringvaart, het Aarkanaal en de Drecht - rondom Leimuiden af. Met behulp van sonartechniek werd toen ook al gekeken of er een auto in het water lag. In de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn vond het team een voertuig, maar het was niet die van de vermiste Jeroen de Wit.

In mei van dit jaar reden bezorgers van Deliveroo in vier steden een maand lang rond met op hun bezorgtas een poster van een vermist persoon. Het was een gezamenlijke campagne van de politie en de bezorgdienst. Ze hoopten waardevolle tips binnen te krijgen over vijf langdurig vermiste mensen, waaronder Jeroen de Wit.

© Foto: Deliveroo

Net binnen