Verdel ICT en Media wint ondernemersprijs Kaag en Braassem, Stix & Bowls beste starter

Juryvoorzitter Marina van der Velde-Menting tussen de winnaars.
© Foto PR
Kaag en Braassem

Verdel ICT & Media heeft de ondernemersprijs Kaag en Braassem gewonnen. De startersprijs ging donderdagavond naar Stix & Bowls. Pouw Nail & Skinstudio bleek het grootste zzp-talent.

Voor de drie prijzen waren negen bedrijven genomineerd. Zij werden bezocht door een jury en maakten bedrijfsfilms die tijdens de verkiezingsavond in de Rabobank werden vertoond.

Een feestelijke verkiezingsavond bij de Rabobank.

Mooren Auto en Visser Tuinen vielen hier af voor de ondernemersprijs, LaRock werkt en Als ’t Golf grepen naast de startersprijs en Voet-specialist Robin Captijn en The Beauty Company bleken minder grote zzp-talenten dan Jessie Pouw.

Begonnen op een slaapkamer heeft Jessie op haar 26ste al een schoonheidssalon aan het Noordplein in Roelofarendsveen. Omdat ze in het verleden bijna stopte met school vindt ze het bieden van goede stageplaatsen ’super belangrijk’. Op dit moment heeft ze er twee.

Ernst van Ruiten en Mikel Schouten startten het afgelopen jaar twee bedrijfjes in Roelofarendsveen. Na Stix & Bowls, dat in sushi en pokébowls doet, begonnen ze deze zomer de al even succesvolle ijssalon Smelt. Inmiddels is die salon tot Decemberwinkel omgetoverd, met marsepein, pepernoten en banketletters van banketbakker Van Dam en macarons van Tout.

Twee keer eerder was Barry Verdel, die in 2000 naast zijn studie een eenmanszaak in ICT begon, genomineerd voor de ondernemersprijs. Ditmaal won hij de prijs met het bedrijf Verdel ICT en Media, waar dik vijftig man werkt. De jury vindt het mooi dat Barry zijn medewerkers zo veel ruimte geeft om zich te ontwikkelen: „Ook de goede service wordt geroemd en de maatschappelijke betrokkenheid is groot.”