Premium

Roeiers Bart Lukkes en Ward van Zeijl mikken met eigen project op Tokio: ’We zijn reëel genoeg en weten dat de cijfers niet in ons voordeel zijn’

Bart Lukkes en Ward van Zeijl: ,,We weten dat de cijfers niet in ons voordeel zijn.’’
© Foto Taco van der Eb
Leiden

Ondanks dat de roeibond het lichtgewicht roeien niet meer ondersteunt, zijn Ward van Zeijl en Bart Lukkes vastbesloten een laatste poging te wagen om zich te plaatsen voor de Spelen in Tokio. De roeiers bereiden zich bij Asopos de Vliet voor op het seizoen.

De 27-jarige Lukkes, die in 2013 en 2014 medailles won bij de wereldkampioenschappen voor roeiers onder de 23 jaar, roeide oorspronkelijk in Delft en kwam via een grotendeels onsuccesvolle periode bij het nationale roeicentrum op de Bosbaan vorig jaar uit bij de vereniging van zijn ploeggenoot Van Zeijl (28). ,,Ik kon in Amsterdam niet de omstandigheden creëren waarin ik kon excelleren. Ik verloor het plezier in de sport en vergat dat roeien op topniveau het mooiste excuus is om elke dag lekker op het water te kunnen zijn. In Leiden zag ik omstandigheden waarin ik mezelf kon verbeteren. Ik heb hier een goede trainingspartner, er is met Jolmer van der Sluis een goede coach en het materiaal en roeiwater is dik in orde”, vertelt Lukkes enthousiast.

Net binnen