Premium

Puur wil in Noordwijk gemeentelijke decoraties

Puur wil in Noordwijk gemeentelijke decoraties
Paul van Gorcum bij de onthulling van zijn tegel.
© Archieffoto Taco van der Eb
Noordwijk

Puur, de grootste oppositiepartij in Noordwijk, dringt bij het college aan op een gemeentelijke onderscheiding. Fractievoorzitter Taetske Visser maakt dat via schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders duidelijk.

Aanleiding voor de reactie van Puur vormt de huldiging van acteur Paul van Gorcum. Hij werd vorige week dinsdag op zijn 86ste verjaardag in zijn woonplaats geëerd met een tegel bij theater De Muze. Van Gorcum was in zijn lange carrière actief bij verschillende theatergezelschappen, speelde in verschillende films, maar was bij het grote publiek vooral bekend als de Baron in de kinderserie Bassie en Adriaan.

Puur wijst het college erop dat Noordwijk nu nog geen beleid heeft voor gemeentelijke decoraties en onderscheidingen en wil daarom weten wat de criteria zijn voor het leggen van tegels in de openbare ruimte. ,,Onderscheidingen zijn geen vanzelfsprekendheid. Het is belangrijk dat voor elke vorm van erkenning criteria worden gehanteerd die moeten worden nageleefd’’, schrijft Visser in een inleiding op de vragen.

Puur wil dan ook weten wanneer het college met voorstel komt over het toekennen van gemeentelijke decoraties, dan wel onderscheidingen. Visser doet daarbij ook een voorzet. Al eerder heeft de partij aangedrongen op het instellen van een Jonge Helden Trofee en herhaalt dat in de brief aan het college nogmaals.