Premium

Pittig trainingsschema voor handbalkeepster Marit Huiberts uit Noordwijkerhout

Noordwijkerhout

Handbalster Marit Huiberts prijst zich gelukkig met haar tweelingzus Milou. Nu heeft de Noordwijkerhoutse keepster (18) van landskampioen VOC in elk geval iemand om samen het trainingsschema dat ze van haar club heeft gekregen te volgen. ,,Ik ben straks fitter dan ik was voor de coronacrisis uitbrak.’’

Hoe ziet je trainingsschema er uit?

,,Twee keer in de week doen we een sprinttraining en twee keer in de week moeten we vijf kilometer hardlopen. Daarnaast hebben we een dagelijks krachtprogramma van oefeningen die je met je eigen lichaamsgewicht kunt doen. Op vrijdag doen we een dertig minuten work-out en die moeten we dan zoveel mogelijk rondjes proberen vol te houden. In het weekend zijn we vrij.’’

Is het zwaar?

,,Het is best pittig. Maar ik vind het wel fijn dat we dit schema hebben gekregen. Dan kunnen we in elk geval wat doen. Ik doe de trainingen samen met mijn tweelingzus Milou. Zij handbalt ook bij VOC, in de A-jeugd. Het is fijner om het samen te doen dan alleen. Gelukkig is het mooi weer en kunnen we de meeste trainingen buiten doen. We zorgen er wel voor dat we bij niemand in de buurt komen.”

Vind je de situatie beangstigend?

,,Niet voor mezelf. Ik behoor niet tot een risicogroep en de aanpak die Nederland volgt lijkt me een goede. Maar ik zorg er wel voor dat ik afstand houd van anderen. Ik wil het niet op mijn geweten hebben dat ik kwetsbare mensen ongemerkt zou aansteken.”

Had je alle maatregelen zien aankomen?

,,In het begin niet, maar op een gegeven moment wel. Zeker toen er ook in allerlei andere landen maatregelen werden genomen. Het is niet leuk, maar het is niet anders.”

Jullie zijn regerend landskampioen. Hoe ging je seizoen tot nu toe?

,,Hartstikke goed. We zijn in de competitie bovenaan geëindigd en we zouden juist aan de halve finales tegen SEW gaan beginnen. Daar hebben we in de competitie twee keer dik van gewonnen, dus waarschijnlijk hadden we de finale weer gehaald.”

Weet je al hoe het verder gaat?

,,Nee, nog niet. Het is afwachten hoe lang deze situatie gaat duren. Wellicht kunnen we uiteindelijk de competitie nog afmaken. Dat hoop ik. In Duitsland is de Bundesliga helemaal gecanceld. Zo ver is het hier nog niet.”

Wat doe je verder met je tijd behalve trainen?

,,Ik studeer aan de ALO. De hoorcolleges gaan online verder, maar er is natuurlijk ook veel praktijkles bij mijn opleiding. Dat ligt nu stil. We zouden eind deze maand tentamens hebben, maar die zijn uitgesteld. Verder kijken we met de hele familie Friends en we spelen vaak spelletjes. Ik woon nog thuis en heb naast mijn zus nog twee broertjes. Mijn vader werkt soms thuis en soms op zijn werk en mijn moeder werkt drie dagen in de week.”

Worden jullie al gek van elkaar thuis?

,,Het valt me nog mee, ik had het erger verwacht qua drukte in huis. Iedereen probeert zoveel mogelijk zijn eigen dingen te blijven doen. Als ik me verveel, dan teken ik graag. Daar had ik nooit tijd voor, maar nu wel.”