Oud-burgemeester Noordwijk Jon Hermans aan de slag op Terschelling

Jon Hermans-Vloetbeld (rechts) tijdens haar afscheidsreceptie eind januari in Noordwijk.
© Foto Hielco Kuipers
Noordwijk

Jon Hermans-Vloetbeld gaat aan de slag als waarnemend burgemeester van Terschelling.

De 66-jarige VVD-bestuurder zwaaide eind januari af in Noordwijk. Een jaar eerder, op 1 januari 2019, werd zij de eerste (tijdelijke) burgemeester van de nieuwe fusiegemeente bestaande uit de kernen Noordwijk aan Zee, Noordwijk Binnen, Noordwijkerhout en De Zilk. In Noordwijk is zij inmiddels opgevolgd door de kroonbenoemde burgemeester Wendy Verkleij.

Na haar beëdiging door de commissaris van de Koning in Friesland Arno Brok, liet Hermans via Twitter weten ’zeer vereerd’ te zijn met de benoeming. „Heb alle vertrouwen in goede samenwerking met inwoners, ondernemers, politiek, bestuur en ambtelijke organisatie. Samen met u de schouders er onder in deze onzekere tijden”, liet ze via dit sociale medium weten. Hermans volgt Bert Wassink (GroenLinks) op. Hij wordt wethouder in Leeuwarden. Hermans gaat op 1 april aan de slag.

Ze is niet de enige waarnemer van Noordwijk met een nieuwe functie. Vorige week werd bekend dat Jan Pieter Lokker, die van augustus 2011 tot half december 2014 in het oude Noordwijk burgervader was, per 31 maart als waarnemer van de gemeente Zoetermeer aan de slag gaat.

Net binnen