Foto’s uit een stille Leidse regio: binnen blijven en afstand houden op straat

Het voetbalveldje aan de Hoflaan is leeg, op dit illegaal spelende voetballertje na. Dit mag dus niet want de velden zijn afgesloten.
Leiden

Premier Rutte kwam maandag met nieuwe maatregelen om het coronavirus te lijf te gaan. Ga alleen naar buiten als het echt noodzakelijk is. En als je de straat op gaat, doe het dan alleen. Of anders: houd afstand, minimaal anderhalve meter.

Fotograaf Taco van der Eb ging de regio in en keek hoe de Leidenaars en Katwijkers omgaan met de nieuwe maatregelen van het kabinet met betrekking tot de coronauitbraak.

Fitness in het Huigpark.
© Foto Taco van der Eb

Zo heeft de marktkoopman van de viskraam op het Vijf Meiplein in Leiden linten op straat geplakt zodat klanten een afstand van anderhalve meter bewaren. Daar houdt iedereen die nog komt om een visje te halen zich keurig aan.

Vishandel Klaas Hartevelt op het Vijf Meiplein.

Stranden

De stranden die afgelopen weekeind nog werden overlopen door veel binnenzitters die er met het hele gezin op uit trokken, bieden dinsdagmiddag een vrijwel verlaten aanblik.

Ook op het strand van Katwijk is het rustig, kinderen tot twaalf mogen gewoon met elkaar spelen.

Hier en daar spelen wat kinderen. Maar dat mag ook, kinderen tot twaalf jaar mogen lekker met elkaar spelen. Als hun ouders maar niet op een kluitje bij elkaar gaan staan. Maar ook hier geldt: gebruik je gezond verstand en ga niet met zijn allen erop uit.

Kanon

In het centrum van Katwijk kun je tegenwoordig een kanon afschieten. Hier houdt iedereen zich aan de oproep om niet nodeloos de straat op te gaan. De meeste winkels zijn gesloten. Intussen gingen dinsdag overal handhavers en politieagenten de straat op om iedereen te waarschuwen. Voorlopig wordt er nog niet bekeurd.

Een uitgestorven Prinsestraat in Katwijk.

Heeft u ook mooie foto’s van lege straten en pleinen in tijden van corona? Of juist van mooie initiatieven die in deze tijd de kop opsteken? Stuur die dan naar redactie@leidschdagblad.nl

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.

Net binnen