Teylingse burgemeester Breuer: ’Alleen samen lukt het ons!’

Teylingse burgemeester Breuer: ’Alleen samen lukt het ons!’
Carla Breuer.
© Foto gemeente Teylingen
Teylingen

De Teylingse burgemeester Carla Breurer heeft de inwoners van de gemeente middels een open brief een hart onder de riem gestoken en opgeroepen tijdens de coronacrisis samen de schouders eronder te zetten.

„We hebben niet gevraagd om dit virus. Maar we moeten wel met z’n allen zorgen dat het zo min mogelijk mensen treft, dat onze zorg overeind blijft en dat het aantal slachtoffers beperkt blijft. Daar heeft elk van ons een verantwoordelijkheid in. Alleen samen lukt het ons!”, zegt ze in haar boodschap.

Breurer spreekt van onzekere tijden. „We weten niet wat de toekomst gaat brengen. Of we gezond blijven. Of we het financieel zullen redden. Ik besef heel goed dat deze onzekerheid veel vraagt van inwoners en ondernemers.”

Ze roemt de wijze waarop mensen er het beste van proberen te maken. „Het is bijzonder om juist nu te ontdekken hoeveel veerkracht, creativiteit en solidariteit er schuilt in onze lokale samenleving. Ik zie dat mensen voor elkaar zorgen en hulp aanbieden. Juist nu we allemaal weer op onszelf zijn, ontstaat een gevoel van saamhorigheid. Dat moet ook, want we staan met z’n allen voor een belangrijke, zware opgave”, aldus Breuer die in haar brief specifiek zorgpersoneel, mantelzorgers en supermarktpersoneel prijst.

„Ongetwijfeld zijn er veel mensen die thuis zitten en zich machteloos voelen. Ook dán kunt u helpen: namelijk door u strikt te houden aan de opgelegde maatregelen. Hoe beter we dat doen, hoe minder mensen er ziek worden. Zo eenvoudig is het.”

Lees hier de hele brief