Hollands Midden telt tot nu toe 150 tot 200 coronadoden

Hollands Midden telt tot nu toe 150 tot 200 coronadoden
Er zijn tot nu toe voldoende ziekenhuisbedden in de regio.
© Archieffoto
Leiden

Het coronavirus heeft tot afgelopen woensdag in de regio Hollands Midden waarschijnlijk tussen de 150 en 200 levens geëist. Dat schrijft burgemeester Henri Lenferink in een brief aan de gemeenteraden in de regio.

Het officiële dodental in de regio lag afgelopen dinsdag volgens de cijfers van de GGD op 57. Maar omdat in die cijfers alleen de mensen worden meegeteld die in het ziekenhuis zijn overleden, staat vast dat het werkelijke cijfer veel hoger ligt.

Mensen die buiten het ziekenhuis overlijden aan Covid-19 worden door de huisarts of de verpleeghuisarts over het algemeen gemeld als een natuurlijke dood ten gevolge van een longontsteking. Dat komt doordat zij niet getest worden op de aanwezigheid van het virus.

Hollands Midden bestaat uit achttien gemeenten in de Leidse en Alphense regio, de Duin- en Bollenstreek en de Goudse regio. Lenferink is voorzitter van de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Naast het grote aantal doden, heeft Lenferink ook goed nieuws te melden over de gezondheidssituatie in de regio. Zo schrijft hij dat er in de regio nog altijd voldoende ziekenhuisbedden zijn voor coronapatiënten en dat het ernaar uitziet dat dat de komende weken ook zo blijft. ’Maar enige voorzichtigheid blijft geboden.’

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.