Premium

Noordwijk ontmoedigt Paasdrukte: betonblokken bij parkeerplaatsen, weg Langevelderslag dicht en drones voor controle

Noordwijk ontmoedigt Paasdrukte: betonblokken bij parkeerplaatsen, weg Langevelderslag dicht en drones voor controle
Bezoekers bekijken eind maart de bloeiende bollenvelden in de Bollenstreek.
© Foto Remko de Waal/ANP
Leiden / Noordwijk

De politie van Noordwijk heeft een actieplan klaar liggen om op te treden tegen recreanten die in het Paasweekeind van 10 tot 14 april massaal naar boulevards, stranden, duinen en bollenvelden gaan. Als het uit de hand loopt, wordt er direct ingegrepen. De boodschap: blijf thuis.

Noordwijk heeft zo’n tweeduizend gemeentelijke parkeerterreinen afgezet met betonnen blokken, de weg naar Langevelderslag is afgesloten. Er vliegen drones om te speuren naar groepen recreanten. Dat gebeurt ook in Katwijk.

De Koningin Wilhelmina Boulevard, Vogelaardreef/Kapelleboslaan, Randweg, Duinweg, Leeweg/Bronsgeesterweg en Westeinde bij de bollenvelden worden goed in de gaten gehouden, is de boodschap. Daar was het vorig weekeind erg druk. Fietsers en motorrijders worden opgeroepen om niet samen de weg op te gaan.

Ook in Katwijk, Leiden en Alphen aan den Rijn wordt streng gecontroleerd. Bij recreatiegebieden zijn parkeerterreinen afgesloten.

Hoeveel coronaboetes de politie al heeft geschreven wordt alleen landelijk bekengemaakt, tot afgelopen dinsdag waren dat er 1400. In Alphen deelde de gemeente elf boetes uit aan automobilisten die hekken bij een afgezet parkeerterrein hadden weggehaald. Wijkagenten schilderden smiley’s op de grond bij een voetbalkooi om 1,5 meter afstand aan te geven.

Er zijn dwangsommen opgelegd aan een sauna, zuipkeet en café.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.